sunnuntai 15. tammikuuta 2012


1. Kyhmyjoutsen Cygnus olor (4.1.2012 Storpensar, Saaristomeri)

Minulla ei ole varmaa tietoa asiasta, mutta joutsenet saattavat pian kuulua metsästettäviin lintuhin. Yhdestä saa noin 5kg lihaa, joka tosin eri nettilähteiden mukaan ei ole eritysen maittavaa lihan sitkeyden takia. Joutsenilla ei ole monia luontaisia vihollisia, toisaaltaan ne olisivat ehkä turhan helppoja linnustajille, joten kanta saattaisi harveta liikaa. Suomessa on aiemmin syöty ainakin laulujoutsenta.

2. Fasaani Phasianus colchicus (15.1.2012 Ilpoinen, Turku)
Tämä herra tepasteli takapihallani, mutta kerkesi naapurin puolelle kun hain kameran. -No kiinni jäi kukko kuitenkin. Se pisti päänsä risukkoon heti kuvauksen jälkeen, bad hairday maybe. Kampauksesta huolimatta voi herralla käydä flaksi, näin pari naarasta minuutteja tämän jälkeen noin 100m päässä.
  Mielenkiintoisena kuriositeettina voi mainita että Karl Fazer toi fasaanin Suomeen.

3. Sinitiainen Parus caeruleus tai Cyanistes caeruleus (22.1.2012 Katariinanlaakso, Turku)

Sinitiainen on punarinnan ohella Suomen kaunein lintu. Pitkäsalmen rannan lähellä olevalla isolla ruokailukivellä (tiedätte paikan jos olette liikkuneet Katariinanlaaksossa) oli taas tänään jonkin verran sinitiaisia ja talitiaisia. Vähän arkaillen ne tulivat vuorotellen pikaiselle ruokapalalle. Moni kuva oli sekunnin myöhässä otettu, niissä ei näkynyt edes pyrstöä..
 Oli mukavaa kunnes paikalle ilmestyi pro-bongari metrin pituisella objektiivillä, joka vei kaiken tilan metsästä. Sitten tuli koiranulkoiluttaja joka ei viitsinyt pitää koiraansa kytkettynä luonnonsuojelualueella ja lopuksi tuli maastöpyöräilijä täyttä vauhtia. Oli aika mennä kotiin.

4. Talitiainen Parus major (28.1.2012 Ilpoinen)
Tämä talitintti soi minulle sopivan tauon viikonlopun suursiivouksessa, vaati kuitenkin tusinan verran otoksia ennen kun sain kaverin hymyilemään kameralle. Kuvauksen jälkeen pesin ikkunan jonka takaa otin kuvan. Nyt on kylmää ja Föhrit povaavat kylmempää moneksi päiväksi. Nämä kaverit tarvitsevat nyt pähkinöitä, jyviä ja talia!

1 kommentti:

  1. Hieno kuva, varsinkin olosuhteet huomioon ottaen.t.Katri

    VastaaPoista